Ange ditt sökord

Annons:

Har jag alla abstinensbesvär som finns?

Hejhej!
Är inne på min tredje rökfria vecka, dom första 14 dagarna var inga problem men nu jösses! Muskelvärk, yrsel, sömnprblem(somnar men vaknar efter ca 2-3 timmar klarvaken), svettningar, trötthet, illaluktande urin (inga bakterier), illaluktande svett, trög mage ena dagen lös nästa.

Jag tar inte hjälp av några preparat att sluta röka, vill inte röka igen efter att varit storrökare i 30 år. Är det så att jag har oturen och fått alla abstinensbesvär som finns eller kan det vara något annat som jag borde söka läkare för. Dom första 14 dagarna mådde jag hur bra som helst pigg och glad som vanligt.
Anna-Karin

Grattis till det du redan åstadkommit. Att sluta röka är för de flesta mycket svårt. Dels finns det kemiska nikotinberoendet som i styrka beräknas vara mellan den för amfetamin och LSD och betydligt starkare än ett alkoholberoende. Därutöver finns en stor psykologisk vanekomponent. Sammantaget gör detta att en rad olika besvärliga symtom kan uppkomma vid ett rökstopp. Dessa kommer att avta men tveka inte att kontakta din vårdcentral för stöd.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 8 februari, 2010

Liknande frågor

Rökavvänjning

Metallsmak i munnen efter rökstopp

Jag slutade att röka för 2 ½ månad sedan. Jag har rökt i ca 42 år, de sista 10 åren ca 5 cigg/dag. Cirka tre veckor efter rökstoppet fick jag svår metallsmak i munnen och hostan smakade järn. Jag har även sår och blåsor i munnen. Jag har odlat prov från mun och svalg, men de visade inte på virus eller svamp. Kanterna på tungan och svalget är gulaktigt. Jag har gjort spirometri och jag har varken astma eller KOL. Lungorna hade en skada, men såg annars bra ut enligt röntgen. Kan mina symtom bero på rökstoppet? Det är plågsamt och mycket obehagligt. Vad ska jag ta mig till?

Rökavvänjning

För sent att sluta röka?

hej, jag är rökare och när jag går upp på morgonen så har jag svårt att andas, men efter att jag har hostat ordentligt så går det bra.

Cancer

Har jag lunginflammation eller lungcancer?

Hej, jag är 16 år och har för ca 2 månader sen haft lunginflammation, och nu känner jag att det börjar låta när jag andas och att jag vaknade upp med torr hosta, kan det bero på att jag får lunginflammation igen eller kan jag ha lungcancer, jag röker dagligen men min pappa har också gjort det ett tag och han har aldrig haft cancer. Jag vill inte oroa mina föräldrar i onödan så finns det något sätt att ta reda på det själv utan att ens föräldrar behöver veta om det? Oscar, 16

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: