Ange ditt sökord

Annons:

Har haft eksem i hela mitt liv! 38 år…

Jag har haft "böjveckseksem" sedan 1 års åldern, som senare under livet har spridit sig till hela kroppen...

Nu till mitt värsta problem: jag har dom senaste 10 åren fått enorma problem med eksem i ansiktet!, och i princip alltid blir det infekterat! Har legat inlagd på sjukhus mellan 2-4 veckor otaliga ggr! o alltid får jag höra att det här kommer du o få leva med...

Visst har jag fått hjälp! men det känns så tröstlöst att jag inte vet när det ska hända igen... bara att jag vet att det kommer när som helst! Har fått ett helvete på mitt arbete som inte tror på mina problem, så de kräver bla. "Förstadags" sjukintyg!! Känns inte alls bra - jag blir ju inte friskare för det!

Nu så fick jag höra att "Protopic" kan ge hudcancer!, har hjälpt mig hyffsat genom dom 2 senaste åren, men jag gillar inte "Protopic" då det är en så fet salva, inte kul o ha det i ansiktet... blänker som en spegel!
Däremot så har jag nu ätit "Sandimmun" i ett år nu, men det hjälper mest mot eksem på kroppen o inte så bra i ansiktet...?

Jag har ätit otaliga omgångar med antibiotika o steroider... Men finns det verkligen inget nytt som är på gång när det gäller eksem i ansiktet? Kanske ngt annat inom immunförsvarsdämpande medel "T-Cellerna" med mindre biverkningar odyl..?

Har givetvis kontakt med en hudklinik men jag skulle vilja ha lite andra synpunker.

Mvh,
Jonny

Hej!
Det finns säkert nya medel på gång men knappast för användning under de närmaste åren. Om du haft bra resultat av Protopic men inte gillar salvformen, finns en likanande fast som kräm (Elidel). De infektioner du fått har naturligtvis odlats, men man kan undra över herpes? Ibland kan herpes ge en försämring av eksem i ansiktet, med blåsor mm. Om det finns misstanke om herpes bör man vara uppmärksam på det samt ev ta prov.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 16 mars, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!