Ange ditt sökord

Annons:

Har haft eksem i hela mitt liv! 38 år…

Jag har haft “böjveckseksem” sedan 1 års åldern, som senare under livet har spridit sig till hela kroppen…

Nu till mitt värsta problem: jag har dom senaste 10 åren fått enorma problem med eksem i ansiktet!, och i princip alltid blir det infekterat! Har legat inlagd på sjukhus mellan 2-4 veckor otaliga ggr! o alltid får jag höra att det här kommer du o få leva med…

Visst har jag fått hjälp! men det känns så tröstlöst att jag inte vet när det ska hända igen… bara att jag vet att det kommer när som helst! Har fått ett helvete på mitt arbete som inte tror på mina problem, så de kräver bla. “Förstadags” sjukintyg!! Känns inte alls bra – jag blir ju inte friskare för det!

Nu så fick jag höra att “Protopic” kan ge hudcancer!, har hjälpt mig hyffsat genom dom 2 senaste åren, men jag gillar inte “Protopic” då det är en så fet salva, inte kul o ha det i ansiktet… blänker som en spegel!
Däremot så har jag nu ätit “Sandimmun” i ett år nu, men det hjälper mest mot eksem på kroppen o inte så bra i ansiktet…?

Jag har ätit otaliga omgångar med antibiotika o steroider… Men finns det verkligen inget nytt som är på gång när det gäller eksem i ansiktet? Kanske ngt annat inom immunförsvarsdämpande medel “T-Cellerna” med mindre biverkningar odyl..?

Har givetvis kontakt med en hudklinik men jag skulle vilja ha lite andra synpunker.

Mvh,
Jonny

Hej!
Det finns säkert nya medel på gång men knappast för användning under de närmaste åren. Om du haft bra resultat av Protopic men inte gillar salvformen, finns en likanande fast som kräm (Elidel). De infektioner du fått har naturligtvis odlats, men man kan undra över herpes? Ibland kan herpes ge en försämring av eksem i ansiktet, med blåsor mm. Om det finns misstanke om herpes bör man vara uppmärksam på det samt ev ta prov.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 16 mars, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: