Ange ditt sökord

Annons:

Hörselgångseksem och hål i öronen

Hej!
Medför hörselgångseksem, som kommer och går under året, större risk för problem vid håltagning i öronen?
Mvh Rose

Huden har en normal funktion att skydda oss mot olika "omgivningsfaktorer" som infektioner, uttorkning mm. Är huden skadad med sprickbildning ökar detta risken både för infektioner och uppkomst av allergiskt eksem som t.ex mot nickel. Har man därför sedan tidigare ett eksem i/runt öronen och i detta gör hål för att sätta i ringar/smycken ökar risken att senare utveckla kontaktallergi. Den största risken för utvecklingen av allergi är sannolikt under de första veckorna när huden vid håltagningen är skadad. Numer är visserligen själva håltagningsapparaten såväl som den första "plastproppen" till hålet gjorda i ett icke-nickelhaltigt material. Detta har minskat risken att utveckla nickelallergi. Har man gjort hål ska man bara använda nickelfria produkter och inget "billigt krams".
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 10 januari, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!