Ange ditt sökord

Annons:

Hörselgångseksem och hål i öronen

Hej!
Medför hörselgångseksem, som kommer och går under året, större risk för problem vid håltagning i öronen?
Mvh Rose

Huden har en normal funktion att skydda oss mot olika "omgivningsfaktorer" som infektioner, uttorkning mm. Är huden skadad med sprickbildning ökar detta risken både för infektioner och uppkomst av allergiskt eksem som t.ex mot nickel. Har man därför sedan tidigare ett eksem i/runt öronen och i detta gör hål för att sätta i ringar/smycken ökar risken att senare utveckla kontaktallergi. Den största risken för utvecklingen av allergi är sannolikt under de första veckorna när huden vid håltagningen är skadad. Numer är visserligen själva håltagningsapparaten såväl som den första "plastproppen" till hålet gjorda i ett icke-nickelhaltigt material. Detta har minskat risken att utveckla nickelallergi. Har man gjort hål ska man bara använda nickelfria produkter och inget "billigt krams".
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 10 januari, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: