Ange ditt sökord

Annons:

Hårstrån som går tillbaka in i huden

Hej!

Först framförallt vill jag tacka er för denna underbara webbsidan och för den hjälpen ni ger till andra gratis. Ni är sjysta! 🙂

Jag är en kille på 19 år som har problem med hårutväxten på högra sidan av halsen. Efter hårborttagning med rakning på 2-3 dagar börjar håret växa ut igen och då börjar jag få finnar som kliar på bara högra sidan av halsen. Om man tittar på dem med lite exta ljus så ser man att under varje finne finns ett hårstrå. Om man lekar lite med de finnarna med hjälp av nål och tar bort hårstrået så blir finnen till ett sår som sedan försvinner.

Har ni någon lösning? eller vet ni vad som är orsaken till detta?

Mvh,
Kevin

Hej!
Om det är en liten avgränsad plats, kanske det rör sig om ett hårbevuxet nevus (=födelsemärke). Isåfall kan det kanske vara ide att laserbehandla, det får göras hos privatspecialist. Det är inte bra att du pillar med nålar, kan ge ärr och infektioner.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: