Ange ditt sökord

Annons:

Hårsäcksinflammation?

Hej!
Jag har ett jättestort problem. Jag har klåda i huvudet sen flera år tillbaka, har varit hos ett par olika hudläkare och dom har gett mig lite olika diagnoser.
Den senaste sa att det var follikuliter det handlade om, så jag fick käka penicillin 3 månader och använda mig av ett schampoo och så fick jag en tunn flytande vätska som jag hällt på mina drabbade områden (hela huvudet).

Nu har dom där 3 månaderna gått, jag hade inga som helst problem, ingen klåda medans jag käkade penicillin, men så fort jag slutade har klådadan kommit tillbaka och jag har fått jättemycket finnar igen. Jag är nästan säker på att finnarna kommer av det här viruset jag har, i och med att jag kliar i huvudet och sen pillar i ansiktet omedvetet.

Det är som finnar i huvudet, vitfyllda, och när man klämmer dom kliar det jättemycket. Snälla jag behöver hjälp! Tycker det här är jättejobbigt, har haft det så länge nu utan att det gått bort (4 år ungefär).
Tacksam för svar!

Hej!
Du fick ju en fungerande behandling, och tyvärr låter det nog mest som att du får gå tillbaka till din läkare och be om en längre kur tetracyklin. Kanske kan dosen minskas. Roaccutan kan också fungera hos vissa, beroende på vilken typ av follikuliter det rör sig om.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: