Ange ditt sökord

Annons:

Hårsäcksinflammation

Hej! Jag gjorde en hårtransplantation för ca 1,5 år sedan. Jag hade lite problem med röda prickar i hårbotten, visade sig vara hårsäcksinflammation. Har nu käkat Antibiotika i ca 2 månader, men jag slutade och börja sedan igen efter ett tag för att jag tyckte att magen tog så mycket stryk samt att det såg bra ut. Men så verkar det som jag har blivit imunn imot antibiotikan, har fått en typ av böld som innehåller vätska.
Jag åt först tetracyklin, men fick utslag, men enligt min läkare så berodde det inte på antibiotikan. Har nu igen fått utslag som ska vara överproduktion av svamp orsakad av antibiotikan.
Den behandling som jag följer är Surlid 150mg 2/dag, KenaCort T-comp varann dag. Samt nu även svavelsalva som jag ska lägga på natten.
Jag läste att det kunde i många fall vara sämre med antibiotika, hur bedömer läkaren att det ska vara antibiotika med som behandling?
Jag har läst att man kan få kronisk hårsäcksinflammation, är det vanligt förekommande?
Jag vet inte hur länge man ska räkna med att det kan ta innan, om man nu någonsin, blir av med det här?

Hej!
Du skriver inte om follikuliterna sitter endast där håret är transplanterat, eller om det är i hela hårbotten. Kroniska follikuliter i hårbotten kan man ju nämligen få ändå, och du behöver hjälp av en läkare (hudspecialist) att bedöma om det är samband med hårtransplantationen. Om det är det, kanske man måste resonera kring om du kan ha transplantatet/transplantaten kvar. Follikuliter i hårbotten kan behandlas på olika sätt och det finns inget som hjälper alla patienter med denna åkomma. Dock brukar acnebehandling dvs tetracykliner eller Roaccutan, kunna ha effekt. Även långvariga antibiotikakuer i en del fall. Här gäller det verkligen att ha en hudspecialist att rådfråga!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: