Ange ditt sökord

Annons:

Hårlös sedan 1,5 års ålder

Jo jag undrar lite angående varför jag inte har något hår. När jag var 1,5 år tappade jag mitt hår, det har aldrig växt tillbaka efter det.

När jag var tonåring gick vi till en läkare som förklarade för oss att jag hade för mycket lymfocyter, och dessa stötte bort mina hårsäckar (vet inte om detta stämmer eller?).

Jag mår annars mycket bra - är inte undernärd eller överviktig - anser mig själv mycket välltränad, nästan eller aldrig sjuk, kom inte ihåg när jag var förkyld senast.

Jag läste några inlägg om att hormonrubbningar (hypothyreos) skulle kunna orsaka att jag inte har något hår, men dom andra symtomen som detta skulle orsaka har jag inte.

Är nu 27 år gammal och bara lite nyfiken VARFÖR och vad sjukdomen heter?

Hej!
Jag tycker verkligen att du borde ha rätt att få träffa en hudspecialist, få en diagnos om möjligt och diskutera sambanden. Kunskaperna om håravfall har ju ökat sedan du var tonåring. Det låter som den svåra formen av alopecia areata (se dermatologens patientinformation), sk alopecia totalis. De har helt rätt i att hypothyreos skulle visa sig även med andra symtom.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 10 januari, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: