Ange ditt sökord

Annons:

Håret ramlar av

Tjena tjena!
För ett par veckor sedan färgade jag håret och nu börjar jag tappa hårstrån lite här och var. Jag använder även hårdvax när jag fixar håret på dagarna men nu slutade jag med vaxet och använder bara vanlig gelè för jag vill inte bli flint. Jag undrar bara vad det är som gör så jag tappar hårstrån? Det är inte nåt anlag i släkten, finns inga med "helikopterplattor" iaf. Nån tant på apoteket sa att jag skulle använda balsam, tror ni det hjälper?
MVH Erik

Hej!
Diffust håravfall är vanligt och kan vara en reaktion efter en infektion tex. Många gånger får man inte veta orsaken. Om du skulle vara allergisk mot hårfärgämnet, så borde det klia och vara eksem på huden i hårbotten. Precis som du skriver, är manligt håravfall ofta väldigt tydligt genetiskt betingat. Balsam kan göra att håret känns mjukare och blir lättare att kamma, men förebygger inte håravfall.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 26 januari, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!