Ange ditt sökord

Annons:

Håret ramlar av för tidigt

Hej!

I drygt två år har jag tappat mer hår än normalt, dock inte drastiskt mycket (jag tappar runt 20-30 strån per natt). Har varit o testat järn- och hormonvärdena som var normala. Känner att det kliar i hårbotten ibland, speciellt efter att jag har tvättat det. Dessutom verkar det som hårstråna växer tills de är 2-3cm o sen faller av, dvs att de inte går genom hela fasen. De strån som är längre är mycket slitna o jag har fått klippa av mitt långa hår för att försöka hålla kvaliten så bra som möjligt.

Har provat diverse olika specialistschampon mot håravfall, med de verkar inte fungera så bra. Kan det vara så att jag är överkänslig för någon produkt i schampot som helt enkelt torkar ut hårbotten? Har tidigare alltid haft mycket god hårkvalitet, men nu börjar jag oroa mig på allvar. Håret är tunnast där fram o mitt på huvudet, men hårfästet har inte dragit sig tillbaka. Jag har ärftligt håravfall på både mammas o pappas sida, men det verkar rätt osannolikt att det skulle vara det, eller? I så fall skulle hårstråna väl inte falla av för tidigt utan bara sluta växa ut?

Tacksam för svar!

Hej!
Det du beskriver är ett
diffust håravfall, som kan ha många orsaker. Ibland hittas inte orsaken alls, men prognosen är god och det är ovanligt att kvinnor får "flint".
På vårdcentralen får du hjälp med bedömning och blodprovstagning tex avseende sköldkörtelrubbningar.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: