Ange ditt sökord

Annons:

Hårbotten mm

Hej. Jag är en kille på snart 20 år som har problem med min hårbotten. Jag har likadant vid ögonbrynen o mustaschen om jag inte rakar mig: jag får skorpor o så är det helt rött. Det är det precis som mjäll och jag har provat mjällschampo/balsam men inget funkar. Det går mig på nerverna för det kliar o har sig när jag svettas. Sen när jag kliar så får jag sår eftersom jag river upp skorporna. Vad kan det vara? Har haft det i typ 2 år.

Hej!
Det låter som mjälleksem, även kallat seborroiskt eksem. Det är vanligt att seborroiskt eksem börjar under tonåren. Det är typiskt att det sitter i hårbevuxna områden i ansiktet, som skäggbotten. Mjällschampo kan ha en viss effekt men när det är såpass besvärligt som du beskriver, så behövs det starkare medel. Bäst brukar kortisonlösning fungera. Sök din husläkare för hjälp med detta.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 26 mars, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!