Ange ditt sökord

Annons:

hårborttagning

Hej!
Jag är 14 år och har redan fullt med hår på kroppen! överallt typ som mage,rygg,lår,bröst,armar och nacke. vet du om det finns någon bra hårbortagningscreme som håller i sig ett bra tag och inte ökar hårväxten eller gör dom grövre??

Svar till signaturen Sanna Ghani
Hårborttagningskräm/vax fungerar så att håret rycks upp precis ovanför roten i hårsäcken. Hårsäckarna anläggs väldigt tidigt under fosterstadiet och kan ALDRIG bli fler.
Själva krämen /vaxet kan inte påverka återväxt-hastigheten av hårstrået från roten där det bildas. Det betyder alltså att alla hårborttagningskrämer /vaxer fungerar på samma sätt och att det aldrig blir fler eller grövre hårstrån för att man tar bort dem, vilket är en vanlig missuppfattning.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: