Ange ditt sökord

Annons:

Håravfall/utslag

Orolig 37-årig kvinna som tappat mkt hår (diffust) under minst 1 års tid. Har nu sedan ca 6 mån också klåda och en del rödflammiga utslag som fjällar lite. Ibland blir det varbildningar ungefär som finnar som svider. Håravfallet är mitt största problem och det blir glesare och glesare mitt uppe på huvudet. Jag mår jättedåligt av detta och det upptar hela min tillvaro. Jag har det senaste året drabbats av mycket psykist och fysiskt lidande och grubblar och oroar mig för många saker utöver dettta. Kan man verkligen tappa håret pga psykiska påfrestningar, stress, långvariga inflammationer under så här lång tid? och så mycket att det blir synligt, att hårbotten lyser igenom? Ser det likadant ut som vid den ärftliga formen av håravfall? Min mamma är lite tunnhårig men blev inte det förrän efter 60-årsåldern.

Svar till signaturen RR
Om du förutom själva håravfallet har rodnad, fjällning och varbildning i hårbotten kan det röra sig om någon specifik hudsjukdom. Detta måste undersökas av hudläkare. Vid diffust håravfall hos kvinnor ofta i pannan, tinningar och uppe på hjässan utan några som helst synliga förändringar i hårbotten talar man om androgent håravfall d.v.s det liknar manligt hårvfall. Detta är ärftligt.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 11 mars, 2002 Publicerad: 11 mars, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: