Ange ditt sökord

Annons:

Håravfall och kliande hårbotten

Hej!

Under de senaste halvåret har jag från att ha haft mycket och tjockt hår fått väldigt tunnt och glest hår.
Hårbotten kliar dessutom och är ibland lite röd.
Har dessa två saker något samband? Jag har hört att det kunde bero på vitaminbrist. I samma veva som detta inträffade har jag även börjat leva ett sk. studentliv, kan det vara så att jag inte får i mig tillräckligt med vitaminer?

Detta ser jag som ett stort problem för mig och jag skulle vara mycket tacksam för tips och hjälp med hur jag ska gå till väga för att få bukt med problemet

Klåda och rodnad i hårbotten samt mjällbildning ses framförallt vid seborroiskt eksem (mjälleksem). Detta ger inte håravfall. Om du tappar mycket hår bör du göra en undersökning hos din husläkare för att utesluta bakomliggande internmedicinsk orsak till håravfall.

Ofta hittar man inget bakomliggande och då kan man tyvärr ej behandla håravfallet. I Sverige orsakas i princip aldrig håravfall av vitaminbrist. man måste ha en mycket dålig kost under lång tid för att få vitaminbrist.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 10 juli, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Tips för torra händer?

Nu är vintern på ingång och jag får så mycket besvär med torra och spruckna händer. Jag tycker ändå att jag är flitig på det här med att smörja in mig, men handspriten gör det inte heller mycket bättre. Nu har jag även börjat få problem med fnasiga nagelband som spricker. Har du någon nagelbandsolja som du rekommenderar?

Hud & Hår

Problem med mycket förhud

Hej! Jag har väldigt mycket förhud. Dels är det svårt att använda kondom och dels svullnar den ganska ofta efter sex. Jag har kontaktat vårdcentralen om detta men de har inte kunnat ge mig något vettigt svar alls, inte ens vem som ska kontaktas. Så nu undrar jag: vad ska jag göra? Vem kontaktar jag?

Hud & Hår

Kan hund bära på människoskabb?

Kan hund bära på människoskabb? Jag undrar hur man behandlar hunden om familjen drabbats av skabb (människoskabb). Kläder ska tvättas och möbler och mattor tvättas eller vädras i flera dygn. Hur gör man med hunden? Kan den bära skabb som sedan återsmittar?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: