Ange ditt sökord

Annons:

Håravfall-Mjälleksem

Hej!

Kanske en vanling förekommande frågeställning här men jag vet inte vad jag ska ta mig till och behöver verkligen ert råd.

För ungefär åtta månader sedan uppenbarade sig gulavita hudbitar sig i hårbotten som fjällade av. Genom dem stack ett par hårstrån igenom. Har aldrig tidigare haft någon typ av mjäll och dessa gjorde att de kliade och började tappa håret. Gick till hudläkaren och fick efter en minutslång undersökning elocon, avfjällningskräm och fungoral, använde dessa läkemedel ett par månader utan effekt.

6 månader senare hade jag tappat 70 procent av mitt hår på hjässan och gick återigen till hudläkaren och förklarade mina problem och fick efter ännu en minutslång undersökning diprosalic och baltenar(schampo med tjära), Mina eksemproblemen är nu inte lika kraftiga och det tror jag inte inte beror på den nya behandlingen utan för att jag tappat så mycket hår och inte har så mycket kvar på huvudet.

Känner och ser fortfarande mycket eksem i hårbotten även om de är mindre i strolek men lika utbredda. Tycker absolut inte denna nya behandling fungerat. Tappar fortfarande lika mycket hår som jag gjort under hela denna åttamånadersperiod.

Till saken hör att jag är nu 23 år gammal, had innan problemen började väldigt tjockt hår, inget mjäll överhuvudtaget innan detta började och inte en tillstymelse till skallighet i hela min stora släkt, varken på min mors eller fars sida.

Har läst på en hel del om mjälleksem och det är många som verkar vara i liknade situation. Vet att ni säger att mjälleksem inte orsakar håravfall men om det inte är ärftligt håravfall vad är det egentligen som händer.

Väldigt tacksam för svar

Hej!
Många patienter säger som du - man tappar VISST hår när man har mjälleksem, även om det inte står så i läroböckerna.
Att få så mycket håravfall som du beskriver är dock inte normalt, och dessutom har du inte nån fungerande behandling för mjälleksemet (eller om detta med så kraftiga besvär kan vara frågan om psoriasis?).
Jag tycker absolut att du ska envisas och gå till hudspecialist igen.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 14 april, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: