Ange ditt sökord

Annons:

Håravfall-Mjälleksem

Hej!

Kanske en vanling förekommande frågeställning här men jag vet inte vad jag ska ta mig till och behöver verkligen ert råd.

För ungefär åtta månader sedan uppenbarade sig gulavita hudbitar sig i hårbotten som fjällade av. Genom dem stack ett par hårstrån igenom. Har aldrig tidigare haft någon typ av mjäll och dessa gjorde att de kliade och började tappa håret. Gick till hudläkaren och fick efter en minutslång undersökning elocon, avfjällningskräm och fungoral, använde dessa läkemedel ett par månader utan effekt.

6 månader senare hade jag tappat 70 procent av mitt hår på hjässan och gick återigen till hudläkaren och förklarade mina problem och fick efter ännu en minutslång undersökning diprosalic och baltenar(schampo med tjära), Mina eksemproblemen är nu inte lika kraftiga och det tror jag inte inte beror på den nya behandlingen utan för att jag tappat så mycket hår och inte har så mycket kvar på huvudet.

Känner och ser fortfarande mycket eksem i hårbotten även om de är mindre i strolek men lika utbredda. Tycker absolut inte denna nya behandling fungerat. Tappar fortfarande lika mycket hår som jag gjort under hela denna åttamånadersperiod.

Till saken hör att jag är nu 23 år gammal, had innan problemen började väldigt tjockt hår, inget mjäll överhuvudtaget innan detta började och inte en tillstymelse till skallighet i hela min stora släkt, varken på min mors eller fars sida.

Har läst på en hel del om mjälleksem och det är många som verkar vara i liknade situation. Vet att ni säger att mjälleksem inte orsakar håravfall men om det inte är ärftligt håravfall vad är det egentligen som händer.

Väldigt tacksam för svar

Hej!
Många patienter säger som du - man tappar VISST hår när man har mjälleksem, även om det inte står så i läroböckerna.
Att få så mycket håravfall som du beskriver är dock inte normalt, och dessutom har du inte nån fungerande behandling för mjälleksemet (eller om detta med så kraftiga besvär kan vara frågan om psoriasis?).
Jag tycker absolut att du ska envisas och gå till hudspecialist igen.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 14 april, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!