Ange ditt sökord

Annons:

Håravfall / Klåda efter hårtoning

Hej Doktor Linde,

Jag var för andra gången i mitt liv och tonade håret (visst rött pigment) för ungefär 3 veckor sedan. Efter 1 dag så började jag tappa hår ganska drastiskt. Håret lossnar vid roten och går ganska lätt att dra av. Jag hade även kraftig mjäll / hudflagor i hårbotten. Redan efter en vecka gick jag till hudläkare som misstänkte kontaktallergi. Jag fick Betnovat utskrivet och även tid till att testa för just kontaktallergi. Jag köpte även fungoral för att hjälpa mot mjäll. Nu har jag använt mig av Betnovat och Fungoral i ca en vecka, men jag känner att det inte alls blivit bättre. Mer klåda och minst lika mycket håravfall. Har just ringt min läkare som givetvis är på semester. Jag vet inte om det är Betnovatlösningen som är för stark och ger mig mer utslag och klåda i hårbotten eller vad det är?

Jag har / hade väldigt tjockt hår, men fortsätter håravfallet i denna takten så har det knappast någon betydelse hur tjockt det var från början.

Jag tänkte mest höra om du har hört något liknande förut, kan ge mig nåt råd, och / eller vad jag har att vänta mig utifrån det jag skrivit?

Tacksam för svar!

Svar till signaturen Olof
Allergiskt kontakteksem är inte så ovanligt för hårfärgningsmedel, både mörk och röd färgton. Klåda, fjällning och håravfall talar för det. Det tar dock tid att lindra symtomen. jag tycker du skall fortsätta med Betnovat som dämpar den allergiska reaktionen, kanske skall du göra uppehåll med Fungoral, det kan nog reta hårbotten just nu. När kontakteksemet har lagt sig kommer håravfallet snabbt att minska. Jag har träffat flera patienter med liknande besvär av kontaktallergi mot hårfärg.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 15 april, 2002 Publicerad: 15 april, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: