Ange ditt sökord

Annons:

Håravfall + finnar

Hej!
Jag har tappat hår i 1-2 år nu och har sökt husläkaren för det. Jag fick ta en del prover men alla visade bra värden. Sen hände inget mer. Jag tappar fortfarande massor av hår (har snart tappat 50% av mitt hår som redan innan var ganska tunt). Kvaliteten på håret har också försämrats och går av lättare. Nu har jag sedan ett par månader börjat få massor med finnar på bröstet och på ryggen. Kan det ha någon samband? Sen har jag haft mjäll i massor med år.
Kan mjället ha samband med håravfall?
Kan man söka hudläkare utan remiss från sin husläkare?

Hej! Börjar från slutet: De flesta hudspecialister i Stockholmsområdet och troligen på andra ställen också, kräver remiss. Håravfall kan ses vid seborroiskt eksem. Diffust håravfall är vanligt, går oftast över av sig själv, och i de flesta fall finner man ingen sjukdom vid utredning (så som det var för dig). Det är inte i första hand troligt att finnarna har med håravfallet att göra.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 21 maj, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: