Ange ditt sökord

Annons:

Håravfall

Hej!
Sedan tre månader har jag tappat onormalt mycket hår. Jag tappar hår över hela huvudet, utom i nacken och på sidorna. Detta har lett till en markant utglesning uppe på hjässan, och nu börjar det även synas framtill på huvudet. Jag har varit hos en hudläkare som trodde att jag drabbats av diffust håravfall pga stress, och att håravfallet skulle gå över så småningom. Dessutom har jag tagit blodprover (på ex. b-vitaminbrist, och sköldkörtelhormon), men dessa har ej visat på några onormala värden.
Problemet är att jag inte vill gå och vänta på att det ska bli bättre. Jag lider av min utglesning och vill absolut inte att det ska bli värre. Än så länge har jag inte märkt någon förbättring, utan håret fortsätter falla av i samma takt. Är det verkligen pga stress som jag tappar håret, eller kan orsaken vara ngn annan?

Ska jag ta kontakt med en annan hudläkare? Skall jag be dom skriva ut Propecia? Jag vill verkligen gå till botten med mitt problem!

Hjälp mig!

Hej!
Det kan ju även vara ett tidigt manligt håravfall du har, isåfall kan man idag behandla med Regaine (receptfritt på Apotek) eller Propecia, som du behöver få av hudläkare. Jag tycker i första hand att du ska söka hudläkare igen, för att diskutera vilken typ av håravfalll detta är och om du ska äta Propecia eller ej.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 23 september, 2003 Publicerad: 23 september, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: