Ange ditt sökord

Annons:

håravfall

Inskickat av: Orolig (2002-04-10)
Jag har fått håravfall som biverkning efter att
jag ätit roaccutan! Hade några perioder du jag var orolig/deppremerad över det, men då det stor i broshyren om roaccutan att håret går tillbaka till det normala inom ett år efter avslutad behandling tänkte jag inte så mycket på det.Men nu börjar jag bli orolig då jag avslutade den ungefär i början av april!!??(förra året alltså)

Och det känns nu som håravfall har tagit ny fart igen!!
Finns det nåt att göra åt detta eller kommer det bara?

Ylva Linde, Dermatolog, svarar:
Svar till signaturen Orolig.
Håravfall som biverkan till Roaccutan är rätt ovanligt men förekommer. Håret kommer alltid tillbaka men det kan nog ta så lång tid som ett år. Du beskriver inte alls vilken typ av håravfall du har. Kan det vara så att du nu fått så kallat manligt håravfall med flickar i panna och tunt på hjässan? Denna typ av håravfall är ju ärftligt betingad.

Det har ju gått mer än ett år, därför är jag orolig. Håravfallet är “diffust” över hela huvudet vilket man får av roaccutan. Ineg ni min familj/släkt har vart kal på huvudet. Varken farfar, morfar eller pappa.

Svar till signaturen orolig.
Jag har läst i den vetenskapliga litteraturen att det i enstaka fall kan dröja upp till två år innan håret kommer tillbaka efter behandling med Roaccutan.
Håravfall som orsakas av läkemedel är alltid diffust vilket betyder att håret blir tunnare över hela hårbotten.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 17 april, 2002 Publicerad: 17 april, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: