Ange ditt sökord

Annons:

Hår

Hej.
Jag har rakat mig på magen, överläppen, armarna och fingrarna. Jag vet inte varför jag gjorde det. Jag ångrar mig så mycket för jag måste fortsätta för annars växer det ut. Värst är det på fingrarna för det blir små röda sår som syns väl. Finns det inget sätt att få sitt “normala hår” tillbaka?

Tack på förhand.

Hej!
Du förändrar inte själva hårstrået genom att raka det, det är en myt!
Att många upplever det som att hårväxten ökar och blir grövre av rakning, kan dels ha att göra med att det blir stubb som känns och syns annorlunda, dels att man med att irritera huden, får ökad blodcirkulation på platsen och på det sättet stimulerar hårväxten.Om du lider av hårväxten, finns det idag ganska effektiva lasermetoder att ta bort hår mer eller mindre permanent.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 17 december, 2003 Publicerad: 17 december, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: