Ange ditt sökord

Annons:

Hål i öronen lämpligt vid atopiskt eksem?

Hej! Min 14-åriga dotter vill ta hål i öronen. Hon har haft atopiskt eksem, som hon ärft från mig, sedan hon var liten. Hon är dessutom allergisk mot gräspollen och pälsdjur samt latex. Hennes mormor får utslag av "oäkta" örhängen. Har min dotter pga ovanstående ökad risk för nickelallergi?

Hej!
Kontaktallergi mot nickel är vanligt i befolkningen, och ännu vanligare hos kvinnor. Eftersom även atopiskt eksem är vanligt, så är det vanligt att kvinnor har både atopiskt eksem och nickelallergi. Däremot har det visats i vetenskapliga studier att atopiskt eksem inte i och för sig ökar risken för nickelallergi. Nya regler vid öronhåltagning gör att risken för att få allergin av själva håltagningen har minskat. Däremot bör din dotter vara försiktig med att använda nickelinnehållande smycken, eftersom hon då kan utveckla allergi mot nickel.
FN

Läs mer om allergier på www.clarityn.se.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 23 augusti, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!