Ange ditt sökord

Annons:

Händerna blir avskalade

Hej. Jag har besvär med extremt torr hud i händerna. Det är framförallt fingertopparna som flagnar så mycket att de blir helt avskalade på det yttersta hudlagret och till slut börjar det att svlida för att jag då (antagligen) får så tunt hudlager kvar. Jag har provat med Canoderm (karbamid 5%) och även kortisonsalva bla. Elocon men inget hjälper! Har även varit på kinesisk läkekonst och gått på akupunktur men det har bara hjälpt ett tag - ca: 1 mån - sedan har det börjat komma tillbaka.. Vore jättetacksam om du hade något bra tips.

P.S Har varit så här i över 1 år nu och jag har jättebesvär D.S

Hej!
Det du beskriver kallar vi för "pulpiter" dvs inflammation bara i fingerpulpans hud. Det är en form av handeksem som är svårbehandlat. Kortison hjälper oftast ej. Glykolsyra 20% i cr Essex (kan skriva ut som ett sk extemporerecept av husläkaren) eller Daivonex (D-vitaminsalva, psoriasispreparat) kan hjälpa.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 10 februari, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!