Ange ditt sökord

Annons:

Grova bristningar

Hej, har i ca 6 års tid haft grova bristningar på hela överkroppen, och detta mår jag sjukt dåligt av, jag är nu 19 år. Har träffat vissa läkare men ingen vet hur det kan komma sig, och de säger att jag ska köpa 'brun utan sol', vilket jag absolut inte tänker göra. Jag har testat Aberela, då jag läst om det på många forum, men mig hjälpte det inte. Jag vägde som mest 108 kg och gick sedan ner 23kg, och fortfarande får jag massa bristningar. Jag tar inga konstgjorda preparat vid träning, så jag undrar vad det kan bero på? Saknar jag något i kroppen? Tacksam för svar, mvh K, man 19 år

Du har striae – bristningar i läderhuden. Detta kan ses i tillväxtspurten hos vilken ungdom som helst. I ditt fall tillkommer som utlösande faktorer ditt tränande samt dina viktsvängningar. Någon botande behandling finns inte men det blir mindre tydligt med tiden.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!