Ange ditt sökord

Annons:

Grova bristningar

Hej, har i ca 6 års tid haft grova bristningar på hela överkroppen, och detta mår jag sjukt dåligt av, jag är nu 19 år. Har träffat vissa läkare men ingen vet hur det kan komma sig, och de säger att jag ska köpa 'brun utan sol', vilket jag absolut inte tänker göra. Jag har testat Aberela, då jag läst om det på många forum, men mig hjälpte det inte. Jag vägde som mest 108 kg och gick sedan ner 23kg, och fortfarande får jag massa bristningar. Jag tar inga konstgjorda preparat vid träning, så jag undrar vad det kan bero på? Saknar jag något i kroppen? Tacksam för svar, mvh K, man 19 år

Du har striae – bristningar i läderhuden. Detta kan ses i tillväxtspurten hos vilken ungdom som helst. I ditt fall tillkommer som utlösande faktorer ditt tränande samt dina viktsvängningar. Någon botande behandling finns inte men det blir mindre tydligt med tiden.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Ansiktskräm mot torr hud

Jag är en 22 årig tjej som efter många års besvär äntligen blivit av med min eländiga acne. Jag har så långt som jag kan minnas varit på jakt efter rätt hudvårdsprodukter och hittade tillslut en ansiktstvätt som funkar utmärkt för just rengöring. Problemet är bara att jag blir så torr, och därför söker jag nu en ansiktskräm. Vill helst inte använda mig utav feta ansiktskrämer, har du tips på någon tunn men återfuktande ansiktskräm?

Hud & Hår

Produkter för torr hårbotten

Nu börjar kylan närma sig vilket för mig innebär torr hårbotten. I och med att jag tidigare haft komplikationer med hyn så är jag varsam med att använda mig utav allergivänliga hårprodukter. Produkterna har funkat bra, men jag behöver tips på återfuktande produkter för hårvård som specifikt lindrar detta besvär.

Hud & Hår

Varfyllt sår

Hej, Jag har ett litet sår (ca 3-4 mm diameter) som sitter långt bak i ljumsken (i princip utanför yttre blygdläppen, men fortfarande i ljumsken) som inte vill läka. Jag har haft det i cirka 6 månader. Av och till läker det ihop, men sedan så blir det en liten varfyllnad och den spricker och så börjar det om igen. Runtomkring sårhålan är det ganska förhårdnat under huden. Jag är säker på att det inte är någon sexuellt överförbar sjukdom! Några tips? Ska jag söka vård, antibiotika?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.