Ange ditt sökord

Annons:

Grått hår

Hejsan!

Är en tjej på 20 år som sedan ngr år tillbaka haft gråa hårstrån (ca 4-5 år), de syns knappt, men det är när jag undersöker håret som jag märker dem. Jag mår jättedåligt av detta, vill verkligen inte bli gråhårig tidigt. Brukar rycka bort de vita hårstråna för att slippa se dem, har hört att om man gör det så kan de öka i mängd, är det sant eller bara en myt?
Kan man få gråa hårstrån utan att behöva bli helt gråhårig på ett långt tag framöver, finns det absolut inget att göra?
Tacksam för svar!
MVH

Tidig gråhårighet är helt och hållet ärftligt betingat. Det finns inget sätt att få bort gråa hår utom att färga dem. Du får inte fler grå hårstrån för att du rycker bort dem du ser men det är väl onödigt. Varför inte tona håret i stället. Hur snabbt du blir helt gråhårig är också ärftligt betingat, hur är det med dina föräldrar?

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 12 november, 2003 Publicerad: 12 november, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: