Ange ditt sökord

Annons:

Glömde säga…

Hej igen!
Jag mailade Er nyligen angående acne på ryggen som uppkom efter försök att få bort hår på ryggen med hårborttagningskräm.

Jag glömde säga att de jobbigaste utslag som uppkommer, inte är vanliga finnar som man kan klämma efter ett tag. Dessa utslag är som en lätt ömmande, röd, upphöjd "bulle" liksom. Och man känner att det är någon sorts inflammation under huden. Dessa uppkommer nästan enbart på vänster skuldra av någon anledning och försvinner inte på många veckor.

Kan detta ha att göra med att jag vaxade bort håret på ryggen förut (det var minst ett halvår sedan) med tusen hårsäcksinflammationer som följd.

Kan det vara att något hårstrå under huden som plötsligt börjar rörar på sig så här långt i efterhand orsakar dessa inflammationer/utslag?

Jag har allmänt torr och känslig hy som lätt blir röd.

MVH
Fredde

Hej! Det låter ändå som hårsäcksinflammationer, om de är mer djupa och irriterande kanske det rör sig om dina egna hudbakterier som växer till i hårsäckarna. Det kan man ta reda på genom bakterieodling från hudförändringarna.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 26 mars, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: