Ange ditt sökord

Annons:

Gå upp i vikt när jag slutar röka!

Min stora rädsa är att gå upp i vikt när jag slutar röka. Jag vet att man borde tänka mer på vad man äter och röra sig mer vid rökstopp. Men jag vet också av erfarenhet (tidigare försök) att det inte fungerar för mig, kilona ökar i vilket fall som helst.
Då jag tidigare har haft två svåra depressioner är jag även orolig för att använda de läkemedel som finns, stämmer ryktet att man kan bli deprimerad av t. ex. Zyban och Champix? Och hur hänger det i så fall ihop?
Jag är 34 år och har rökt sedan jag var 15, röker cirka 15 cigg om dagen och mest på morgon och förmiddag. Jag är 162cm och väger 66 kg.
Vad rekomenderar du?

I samband med rökstopp, med eller utan hjälpmedel, kan nedstämdhet förekomma. Jag rekommenderar att du kontaktar din husläkare och diskuterar kring för- och nackdelar med olika alternativ och sedan har en tät kontakt (över telefon eller besök) under och efter rökstoppet.

Mvh

PÅL

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Rökavvänjning

Behöver hjälp med att sluta röka

Jag har en fråga om rökning. Jag kan  ibland vara utan cigaretter, men faller tillbaka i rökningen igen. Mina uppehåll har varit allt från 5 till 40 dagar . Rökt i 15 år, började röka när jag var ca 50år. Finns det något läkemedel som kan hjälpa den första tiden?

Rökavvänjning

Metallsmak i munnen efter rökstopp

Jag slutade att röka för 2 ½ månad sedan. Jag har rökt i ca 42 år, de sista 10 åren ca 5 cigg/dag. Cirka tre veckor efter rökstoppet fick jag svår metallsmak i munnen och hostan smakade järn. Jag har även sår och blåsor i munnen. Jag har odlat prov från mun och svalg, men de visade inte på virus eller svamp. Kanterna på tungan och svalget är gulaktigt. Jag har gjort spirometri och jag har varken astma eller KOL. Lungorna hade en skada, men såg annars bra ut enligt röntgen. Kan mina symtom bero på rökstoppet? Det är plågsamt och mycket obehagligt. Vad ska jag ta mig till?

Rökavvänjning

För sent att sluta röka?

hej, jag är rökare och när jag går upp på morgonen så har jag svårt att andas, men efter att jag har hostat ordentligt så går det bra.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: