Ange ditt sökord

Annons:

Fungoral varje gång jag tvättar håret?

Hejsan!
Jag är en pojke på 18 år som har haft fett år sedan i början av tonåren. Har fått klåda och gegga i hårbotten och har därför använt fungoral i en månad. På förpackningen står det att man ska använda det 2ggr i veckan i ca en månad, därefter en gång i veckan eller vid behov. Klådan har nästan försvunnit men gegget är fortfarande kvar. Saken är att mitt hår inte blir lika fett när jag använder fungoral och jag undrar om jag kan använda det varje gång jag tvättar håret, 2-3 ggr i veckan. Typ i hela livet?

Visst kan du använda Fungoral schampoo varje gång du tvättar håret om du tycker att schampot har god effekt. Det är inte farligt. Många upplever dock en irritation vid för långvarig behandling. Dina besvär med mjäll och fett hår kommer att bli bättre så småningom, inte kommer du att ha problem "hela livet"!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: