Ange ditt sökord

Annons:

Fungerar viktminskning och muskelbyggning likadant för diabetiker typ1 som för en person utan diabetes?

Hej, jag har diabetes mellitus och jag undrar: fungerar viktminskning och muskelbyggning likadant för en diabetiker (typ1) som för en person utan diabetes? Jag har ett bra HBA1C, bra träningsprogram och en väldigt bra kosthållning med koll på både protein, fett, kolhydrater, vitaminer och kalorier.

Någon större skillnad torde det inte vara i det här sammanhanget. Vi vet ju att det är mycket viktigt att jobba med muskulaturen. Vi har elitidrottsmän och kvinnor som har diabetes Typ 1 och har till synes samma prestationsförmåga som de utan diatetessjukdomen. Är man medveten om sin situation anpassar man alltid mängden insulin till hur mycket man tränar. Ju mera träning – desto mindre insulin! Viktigt att tänka på så man inte får besvär med för mycket insulinkänning eller ännu sämre insulinkoma!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Anders Halvarsson
Allmänmedicin
Uppdaterad: 16 maj, 2012 Publicerad: 16 maj, 2012

Liknande frågor

Hjärnan & Nerver

Hur kan man lindra nervsmärta?

 Jag har haft Diabetes mellitus under 40 år och tydligen fått nervskador på mina fötter, s.k. neuropati! Jag undrar om det finns bra mediciner för att slippa brinnande, knivhuggande nervimpulser; bultande och svullna fötter; irriterande stickningar och domnande fötter! Värktabletter med paracetamol respektive morfin ger ingen större effekt! Mina fötter har molande värk hela tiden och det gör att jag vaknar på nätterna många ggr. och har svårt att gå. Jag går som på kuddar och har svårt att balansera, ramlar många ggr. 

Diabetes

Banta bort diabetes?

Hej! Min väninna är 70 år och har typ 2-diabetes. En bekant påstår att om man bantar försvinner diabetesen, det har hon exempel på från sin vän. Är det så "enkelt"?

Diabetes

Kost vid diabetes typ-2

Hej! Min sambo har precis fått reda på att han fått typ-2 diabetes. Nu försöker jag hjälpa honom med kosten. Har koll på en del saker, men tycker att det här med bröd och mellanmål är svårt, det känns som om det är socker i allting. Har inte fått träffa varken dietist eller diabetessjuksköterska så frågorna hopar sig.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: