Ange ditt sökord

Annons:

Fungerar viktminskning och muskelbyggning likadant för diabetiker typ1 som för en person utan diabetes?

Hej, jag har diabetes mellitus och jag undrar: fungerar viktminskning och muskelbyggning likadant för en diabetiker (typ1) som för en person utan diabetes? Jag har ett bra HBA1C, bra träningsprogram och en väldigt bra kosthållning med koll på både protein, fett, kolhydrater, vitaminer och kalorier.

Någon större skillnad torde det inte vara i det här sammanhanget. Vi vet ju att det är mycket viktigt att jobba med muskulaturen. Vi har elitidrottsmän och kvinnor som har diabetes Typ 1 och har till synes samma prestationsförmåga som de utan diatetessjukdomen. Är man medveten om sin situation anpassar man alltid mängden insulin till hur mycket man tränar. Ju mera träning - desto mindre insulin! Viktigt att tänka på så man inte får besvär med för mycket insulinkänning eller ännu sämre insulinkoma!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Diabetes

Kreatin farligt för njurarna?

Hej! Har diabetes typ 1 och har styrketränat ett antal år och har nyss börjat ta kreatin som tillskott.

Diabetes

Kan diabetiker äta mango?

Får jag som diabetiker äta mango?

Diabetes

Problem att hålla tätt vid diabetes

Hejsan! Jag har diagnostiserad diabetes 2. När jag är förkyld och hostar kissar jag på mig (läcker ut lite urin). Vad är felet?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.