Ange ditt sökord

Annons:

Fungerar viktminskning och muskelbyggning likadant för diabetiker typ1 som för en person utan diabetes?

Hej, jag har diabetes mellitus och jag undrar: fungerar viktminskning och muskelbyggning likadant för en diabetiker (typ1) som för en person utan diabetes? Jag har ett bra HBA1C, bra träningsprogram och en väldigt bra kosthållning med koll på både protein, fett, kolhydrater, vitaminer och kalorier.

Någon större skillnad torde det inte vara i det här sammanhanget. Vi vet ju att det är mycket viktigt att jobba med muskulaturen. Vi har elitidrottsmän och kvinnor som har diabetes Typ 1 och har till synes samma prestationsförmåga som de utan diatetessjukdomen. Är man medveten om sin situation anpassar man alltid mängden insulin till hur mycket man tränar. Ju mera träning – desto mindre insulin! Viktigt att tänka på så man inte får besvär med för mycket insulinkänning eller ännu sämre insulinkoma!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Diabetes

Banta bort diabetes?

Hej! Min väninna är 70 år och har typ 2-diabetes. En bekant påstår att om man bantar försvinner diabetesen, det har hon exempel på från sin vän. Är det så "enkelt"?

Diabetes

Kost vid diabetes typ-2

Hej! Min sambo har precis fått reda på att han fått typ-2 diabetes. Nu försöker jag hjälpa honom med kosten. Har koll på en del saker, men tycker att det här med bröd och mellanmål är svårt, det känns som om det är socker i allting. Har inte fått träffa varken dietist eller diabetessjuksköterska så frågorna hopar sig.

Diabetes

Kreatin farligt för njurarna?

Hej! Har diabetes typ 1 och har styrketränat ett antal år och har nyss börjat ta kreatin som tillskott.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: