Ange ditt sökord

Annons:

fula ärr ovanför brösten

Jag har opererat mig för arm/handsvett för ca: 6-7 år sedan. De gick in med laser på 2 ställen ovanför brösten.
Hon lovade att ärren skulle försvinna efter ca. 2-3 år.
Ärren är jätte fula, kan ej tex:ha urringade tröjor.
Läkaren sa att man ej “kan” ta bort dem för det blir fulare ärr då, pga att huden är så tunn där ????
Ska inte sjukvården betala för att ta bort ärren som de har gjort, eftersom hon sa att de inte knappt skulle bli några ärr ??
Kan man ta bort ärr i ansiktet, kan man då inte ta bort ärr ovanför brösten, ansiktet är väl känsligare ??
Har du några råd/erfarenheter angående det här ??
Tacksam för svar !!

Svar till signaturen ca
Just området framtill på bröstet, på axlar och övre delen av ryggen är områden där det lätt bildas så kallade keloider, vilket betyder upphöjda förtjockade ärr. Om man skär bort ett sådant ärr så blir det nya ärret ännu tjockare. Det finns faktiskt inget riktigt bra sätt att ta bort dessa ärr. Man kan pröva att spruta kortison lokalt i själva ärret, det leder ofta till att det blir plattare och mindre rött. Man kan inte ta bort ärr i ansiktet heller. Det du tänker på är nog så kallad slipning av huden och då tar man bort ojämnheter som kvarstår efter acne,framförallt om gropar har bildats.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 11 april, 2002 Publicerad: 11 april, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: