Ange ditt sökord

Annons:

Fuktkrämer och mjukgörare

Hej

Jag har sedan över 1 år haft problem med huden i ansiktet, den är väldigt torr, och när jag smörjer med hudkrämer/mjukgörare (har provat snart alla på apoteket) så svullnar huden upp blir lite små bubblig och kliar. Vad kan detta vara och bero på? Det är oerhört jobbigt då jag måste smörja för huden är så torr, men detta får då sidoeffekter som inte är så sköna.

Tony

Hej! En vanlig och jobbig kombination är seborroiskt eksem (=huden kan upplevas som "torr") och rosacea ("småbubblig" röd hud). Du bör få en läkarbedömning helst hos hudspecialist. I längden blir detta billigare än att pröva alla möjliga krämer och ständigt få bakslag!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 5 juni, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: