Ange ditt sökord

Annons:

Fruktansvärda utslag

Hej!
Jag är en 20-årig tjej som ibland drabbas av fruktansvärda utslag. De uppträder på olika ställen varje gång. Jag har fått dem på händer, fötter och nu senast över hela baksidan av smalbenen. De drabbade områdena blir röda och svullna, däremot kliar de inte och det blir inga prickar, utan bara väldigt rött. Utslagen är varma och gör så ont så jag knappt kan gå.
Jag har uppsökt läkare för detta. En gång sökte jag hjälp hos min husläkare och en annan gång på Karolinskas akutmottagning. Ingen läkare jag varit i kontakt med har någonsin sett något liknande så jag har inte fått svar på vad det är.
Den medicin jag fått är Prednisolon, Clarityn, Atarax, Flutivate och Amimox samt kortison. Medicinen har lindrat utslagen litet grand, men inte tagit bort dem.

Jag har inga allergier och äter ingen medicin.

Jag undrar nu om ni kan tänkas hjälpa mig att lista ut vad detta är. Jag har knäppt kort på utslagen som jag kan maila, om det är till någon hjälp.

Vore väldigt tacksam för svar!

På din beskrivning låter det som nässelutslag och den bedömningen har nog de läkare du varit i kontakt med också gjort. Det framgår av de läkemedel du ordinerats. Det finns varianter av nässelutslag som sitter djupare än "vanliga nässelutslag" och inte kliar utan mer gör ont. Orsaken till urticaria kan ibland vara väldigt svår att hitta. Läs mer i dermatologens patientinformation om urticaria:
Urticaria (nässelutslag) i dermatologens patientinformation

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 31 mars, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: