Ange ditt sökord

Annons:

Frågor om munherpes i underlivet

Är en kille på 20 år som fått konstaterad MUNherpes i underlivet. Har fast sällskap, vad vi vet är hon ej smittad. Måste jag under resten av mitt sexliv alltid använda kondom? Är detta virus lika smittsamt som könsviruset? Hur gör jag i framtiden om vi skulle vilja bli föräldrar? ? Eftersom jag fått olika svar hos barnmorskorna angående smittsamhet vore jag tacksam för ert svar. kille20 (Man, 20år)

Herpesvirus typ 1 är vanligast runt munnen men kan även ge genital infektion. Det har lägre tendens att ge återkommande utbrott där. I praktiken kan man inte säga att det är någon skillnad i smittsamhet mella herpes typ 1 och 2. Herpesvirus får man alltid av någon. De flesta som har virus har aldrig några problem och är omedvetna om sin infektion. Rimligen delar du detta virus med din partner. Man blir bara smittad en gång: min infektion påverkas alltså inte av min partners. Smittsamhetsproblematiken har ni alltså bakom er. Detta spelar ingen roll för ev. graviditet, men du skall berätta för barnmorskan om din infektion.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: