Ange ditt sökord

Annons:

Frågor om munherpes i underlivet

Är en kille på 20 år som fått konstaterad MUNherpes i underlivet. Har fast sällskap, vad vi vet är hon ej smittad. Måste jag under resten av mitt sexliv alltid använda kondom? Är detta virus lika smittsamt som könsviruset? Hur gör jag i framtiden om vi skulle vilja bli föräldrar? ? Eftersom jag fått olika svar hos barnmorskorna angående smittsamhet vore jag tacksam för ert svar. kille20 (Man, 20år)

Herpesvirus typ 1 är vanligast runt munnen men kan även ge genital infektion. Det har lägre tendens att ge återkommande utbrott där. I praktiken kan man inte säga att det är någon skillnad i smittsamhet mella herpes typ 1 och 2. Herpesvirus får man alltid av någon. De flesta som har virus har aldrig några problem och är omedvetna om sin infektion. Rimligen delar du detta virus med din partner. Man blir bara smittad en gång: min infektion påverkas alltså inte av min partners. Smittsamhetsproblematiken har ni alltså bakom er. Detta spelar ingen roll för ev. graviditet, men du skall berätta för barnmorskan om din infektion.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Ansiktskräm mot torr hud

Jag är en 22 årig tjej som efter många års besvär äntligen blivit av med min eländiga acne. Jag har så långt som jag kan minnas varit på jakt efter rätt hudvårdsprodukter och hittade tillslut en ansiktstvätt som funkar utmärkt för just rengöring. Problemet är bara att jag blir så torr, och därför söker jag nu en ansiktskräm. Vill helst inte använda mig utav feta ansiktskrämer, har du tips på någon tunn men återfuktande ansiktskräm?

Hud & Hår

Produkter för torr hårbotten

Nu börjar kylan närma sig vilket för mig innebär torr hårbotten. I och med att jag tidigare haft komplikationer med hyn så är jag varsam med att använda mig utav allergivänliga hårprodukter. Produkterna har funkat bra, men jag behöver tips på återfuktande produkter för hårvård som specifikt lindrar detta besvär.

Hud & Hår

Varfyllt sår

Hej, Jag har ett litet sår (ca 3-4 mm diameter) som sitter långt bak i ljumsken (i princip utanför yttre blygdläppen, men fortfarande i ljumsken) som inte vill läka. Jag har haft det i cirka 6 månader. Av och till läker det ihop, men sedan så blir det en liten varfyllnad och den spricker och så börjar det om igen. Runtomkring sårhålan är det ganska förhårdnat under huden. Jag är säker på att det inte är någon sexuellt överförbar sjukdom! Några tips? Ska jag söka vård, antibiotika?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.