Ange ditt sökord

Annons:

Frågor om munherpes i underlivet

Är en kille på 20 år som fått konstaterad MUNherpes i underlivet. Har fast sällskap, vad vi vet är hon ej smittad. Måste jag under resten av mitt sexliv alltid använda kondom? Är detta virus lika smittsamt som könsviruset? Hur gör jag i framtiden om vi skulle vilja bli föräldrar? ? Eftersom jag fått olika svar hos barnmorskorna angående smittsamhet vore jag tacksam för ert svar. kille20 (Man, 20år)

Herpesvirus typ 1 är vanligast runt munnen men kan även ge genital infektion. Det har lägre tendens att ge återkommande utbrott där. I praktiken kan man inte säga att det är någon skillnad i smittsamhet mella herpes typ 1 och 2. Herpesvirus får man alltid av någon. De flesta som har virus har aldrig några problem och är omedvetna om sin infektion. Rimligen delar du detta virus med din partner. Man blir bara smittad en gång: min infektion påverkas alltså inte av min partners. Smittsamhetsproblematiken har ni alltså bakom er. Detta spelar ingen roll för ev. graviditet, men du skall berätta för barnmorskan om din infektion.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!