Ange ditt sökord

Annons:

Frågor om herpes

hej!. min pojkvän har haft munherpes sedan han var liten. för ett tag sedan så berättade han det för mig.. då vi redan har haft sex både oralt och vanligt..
jag tror mig misstänka att jag har blivit smittad men är inte säker.
om man får herpesblåser i underlivet, finns det någon risk att man inte kan bli med barn då? eller är det lungt? jag är så orolig för vi vill ha barn men vill vara säkra på att det är lungt med hans och nu min munherpes... snälla led mig rätt så jag inte oroar mig så dant.. snälla?

Några stora fördelar med herpes finns det väl inte, men påverkar fruktsamheten gör det absolut inte. Herpesvirus typ 1, som är det som nästan alltid sitter i ansiktet, brukar inte sprida sig från ansikte till underliv.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!