Ange ditt sökord

Annons:

Frågor om herpes

Hej! Jag har en fråga ang herpes-infektion som återkommande blossar upp på min vänstra skinka. Det börjar som stickningar och sedan klåda, ibland är det outhärdligt. Jag har fått rek att börja med Aciclovir el Valtrex vid första symtom och äta tabl i 5 dagar. Men det är mycket biverkningar, oro, sömnproblem mm så jag vill inte ta dessa mer. Vad kan man göra? finns det ingen lokalbehandl el något som tar bort klåda eller förebyggande kost etc??? M v h Ann, 60 år

Biverkningar på antivirala läkemedel som aciclovir eller Valtrex är ovanligt, så du har haft otur. Att påverka detta med kosten låter sig inte göras. Lokalbehandling med antivirala medel är tyvärr inte tillnärmelsevis lika effektivt men det är klart att du skall pröva. Det finns ett preprat som innehåller virusmedel plus svagt kortison och det kan tänkas ge bättre effekt på klådan.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!