Ange ditt sökord

Annons:

Frågor om Diane och AHA-syra

Hejsan!

Jo jag undrar två saker först om Diane. Jag har ätit det i 3 månader nu och har den senaste tiden märk en försämring av acnen. Kan det vara så att det blir en försämring först och sen en förbättring eller? Har läst i tidigare “frågor och och svar” att flera andra acne medel/mediciner har den effekten?
Sen undrar jag om AHA-syra behandling är ngt som du rekommenderar mot acne? Är det i såfall dyrt och har det ngn påverkan på hyns pigment altså kan färgen på huden förändras (ljusare/mörkare)? Har hört det så jag undrar.
Jättetacksam för svar.

Hej!
Någon försämring i början är inte beskriven vid Diane, och borde inte teoretiskt sett vara så trolig. De medel som gör acnen sämre i början, fungerar genom att på olika sätt "driva fram" pormaskarna till hudytan. Det blir då ofta en försämring i smaband med det. Diane har ju inte den mekanismen.
AHA-syra är ett medel som ger "peeling"effekt, dvs slipar yttersta hudlagret. Det är knappast att rekommendera vid aktiv acne. När acnen har läkat kan AHA-syra få huden att se "fräschare" ut ett tag, tycker många. Peeling kan påverka hudens pigment, mer ju djupare peelingen går. Efter en riktig slipning blir huden ofta ljusare och för alltid mer känslig för solen, och starka solskydd behöver användas. Får ej bli brun!
Priser för behandlingen kan jag tyvärr inte hjälpa dig med, du får ringa olika skönhetssalonger och fråga!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 17 december, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: