Ange ditt sökord

Annons:

Frågor om Clindacin-T och ojämn hud i samband med acne

Hej, jag är en tjej på 15 år som haft måttlig acne i 8 månader. Min pappa köpte för 3 månader sen Clindacin-T i Usa och jag använde den i 3 månader. Acnen blev bättre men nu måste jag avsluta behandlingen.Då fick jag Dalacin kutan lösning av min läkare. Men eftersom det står att båda innehåller Clindamycin på båda, kan jag fortfarande använda Dalacin i 3 månader utan att min kropp skapar resistens mot Dalacin?

2. Jag har fått ganska ojämn hud och många ärr på ansiktet, men många säger att min hud kommer att jämna ut sig med tiden? kan groparna fyllas ut eftersom min hud fortfarande växer? Oroliga tjejen (Kvinna, 15år)

Efter tre månaders behandling är risken stor att du har utvecklat resistens mot clindamycin (som är den aktiva ingrediensen i båda de preparat du fått). Du bör alltså ha annan lokalbehandling för din akne.
Du är så ung att du kan förvänta dig en normalisering av dina akneärr med tiden.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Anders Hallén
Hud, sex och samliv
Uppdaterad: 26 april, 2010 Publicerad: 26 april, 2010

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: