Ange ditt sökord

Annons:

Frågor kring Zyban

Kan Zyban visa sig på ett drotest och hur är det med bilkörning samtidigt med Zyban?

Zyban visar sig inte på en drogtest då det inte är någon drog. Vid en drogtest ska du dock uppge samtliga läkemedel som du tagit.

Liksom vid intag av alla övriga läkemedel som påverkar hjärnan bör du försäkra dig om att Zyban i just ditt fall inte har någon negativ effekt innan du kör bil. Vid ett rökstopp är det vanligt med övergående koncentrationsstörningar som lätt kan skyllas på ett eventuellt rökstoppsläkemedel men som kanske skulle varit än mer uttalat utan stöd av läkemedel.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Uppdaterad: 22 mars, 2010 Publicerad: 22 mars, 2010

Liknande frågor

OK att snusa vid halsont?

Spelar det någon roll om man snusar samtidigt som man har ont i halsen? Det gör ont när jag sväljer och har haft problem med det i ungefär 5-6 dagar. Min fråga är om snuset kan ha någon påverkan på att det tar lite längre tid att bli frisk eller spelar det ingen som helst roll?

Rökavvänjning

Behöver hjälp med att sluta röka

Jag har en fråga om rökning. Jag kan  ibland vara utan cigaretter, men faller tillbaka i rökningen igen. Mina uppehåll har varit allt från 5 till 40 dagar . Rökt i 15 år, började röka när jag var ca 50år. Finns det något läkemedel som kan hjälpa den första tiden?

Rökavvänjning

Metallsmak i munnen efter rökstopp

Jag slutade att röka för 2 ½ månad sedan. Jag har rökt i ca 42 år, de sista 10 åren ca 5 cigg/dag. Cirka tre veckor efter rökstoppet fick jag svår metallsmak i munnen och hostan smakade järn. Jag har även sår och blåsor i munnen. Jag har odlat prov från mun och svalg, men de visade inte på virus eller svamp. Kanterna på tungan och svalget är gulaktigt. Jag har gjort spirometri och jag har varken astma eller KOL. Lungorna hade en skada, men såg annars bra ut enligt röntgen. Kan mina symtom bero på rökstoppet? Det är plågsamt och mycket obehagligt. Vad ska jag ta mig till?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: