Ange ditt sökord

Annons:

Fråga om nässelutslag

Hej!
Jag har lidit av nässelutslag i över ett år nu samt fått 5 st allergichocker då läppar kinder nått fall ögonen blivit mycket svullna. Ska undvika ett ämne som finns i bla impren, ibumetin , treo, eeze. Har astma. Äter fortfarande ceritezin mot nässelutslagen(får utslag om jag inte tar dem) Hur länge kan man äta Ceritezin? Kan det bli några biverkningar. Jag känner mig väldigt trött och nu senaste dagarna så känner jan mig deppig fast jag egentligen inte har speciellt mycket att vara deppig för. I två dagar har jag även haft värk och ilingar i höger lår (närmare knät än höft) i natt vaknade jag av det flera ggr och nu när jag sitter vid datorn på jobbet så kommer det omvartannat.Vet inte riktigt vad min fråga var. Främst är det väl om kroppen kan få biverkningar om man äter ceritezin en längre tid. Maria (Kvinna, 34år)

Du har haft dina nässelutslag länge men alls inte extremt så. Så länge du har effekt av Cetirizinet kan du lugnt fortsätta att ta dem. Om den effekten avtar kan det fungera att byta till ett annat antihistaminpreparat.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur undviker jag fästingbett?

Förra året köpte vi sommarhus och vi upplever att vi har en hel del fästingar i området. Vi är TBE-vaccinerade men det löser ju inte betten. Min fråga är därför – hur undviker vi bäst att få bett?

Hud & Hår

Hur hög SPF behöver jag ha?

Hur hög SPF bör man använda för att garantera att man är skyddad hela sommaren?

Hud & Hår

Är det skadligt med fotmask?

Jag skulle vilja använda en exfolierande fotmask för mina torra fötter så de är lena och fina lagom till sommaren. Jag har dock läst recensioner som menar att det skadar fötterna i längden, är detta sant? Vad skulle jag i så fall kunna använda istället?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: