Ange ditt sökord

Annons:

Fråga om nässelutslag

Hej!
Jag har lidit av nässelutslag i över ett år nu samt fått 5 st allergichocker då läppar kinder nått fall ögonen blivit mycket svullna. Ska undvika ett ämne som finns i bla impren, ibumetin , treo, eeze. Har astma. Äter fortfarande ceritezin mot nässelutslagen(får utslag om jag inte tar dem) Hur länge kan man äta Ceritezin? Kan det bli några biverkningar. Jag känner mig väldigt trött och nu senaste dagarna så känner jan mig deppig fast jag egentligen inte har speciellt mycket att vara deppig för. I två dagar har jag även haft värk och ilingar i höger lår (närmare knät än höft) i natt vaknade jag av det flera ggr och nu när jag sitter vid datorn på jobbet så kommer det omvartannat.Vet inte riktigt vad min fråga var. Främst är det väl om kroppen kan få biverkningar om man äter ceritezin en längre tid. Maria (Kvinna, 34år)

Du har haft dina nässelutslag länge men alls inte extremt så. Så länge du har effekt av Cetirizinet kan du lugnt fortsätta att ta dem. Om den effekten avtar kan det fungera att byta till ett annat antihistaminpreparat.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Ansiktskräm mot torr hud

Jag är en 22 årig tjej som efter många års besvär äntligen blivit av med min eländiga acne. Jag har så långt som jag kan minnas varit på jakt efter rätt hudvårdsprodukter och hittade tillslut en ansiktstvätt som funkar utmärkt för just rengöring. Problemet är bara att jag blir så torr, och därför söker jag nu en ansiktskräm. Vill helst inte använda mig utav feta ansiktskrämer, har du tips på någon tunn men återfuktande ansiktskräm?

Hud & Hår

Produkter för torr hårbotten

Nu börjar kylan närma sig vilket för mig innebär torr hårbotten. I och med att jag tidigare haft komplikationer med hyn så är jag varsam med att använda mig utav allergivänliga hårprodukter. Produkterna har funkat bra, men jag behöver tips på återfuktande produkter för hårvård som specifikt lindrar detta besvär.

Hud & Hår

Varfyllt sår

Hej, Jag har ett litet sår (ca 3-4 mm diameter) som sitter långt bak i ljumsken (i princip utanför yttre blygdläppen, men fortfarande i ljumsken) som inte vill läka. Jag har haft det i cirka 6 månader. Av och till läker det ihop, men sedan så blir det en liten varfyllnad och den spricker och så börjar det om igen. Runtomkring sårhålan är det ganska förhårdnat under huden. Jag är säker på att det inte är någon sexuellt överförbar sjukdom! Några tips? Ska jag söka vård, antibiotika?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.