Ange ditt sökord

Annons:

Fråga om mollusker

Jag har några få mollusker i underlivet, har haft dem säkert ett år. Jag undrar om de smittas genom oralsex? Om killen på något sätt råkar nudda dem, inte med hans underliv men med munnen eller fingrarna, kan han då också få mollusker i underlivet? Hur smittas de exakt?
Måste hans underliv nudda mitt eller räcker det med att jag med min hud kanske nuddar hans mage eller någon annan del av hans kropp?

Hej!
Mollusker smittar vid hudkontakt. De flesta människor har haft dem när de var små, och får dem inte igen vid ny kontakt. Mollusker brukar läkar av sig själv inom ett år, så kanske du ska söka igen för ny bedömning. De är också lätta att skrapa bort hos läkaren, så slipper du fundera på detta.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 28 december, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: