Ange ditt sökord

Annons:

Fråga om hudprodukter

Är denna hemsida endast reklam för de produkter ni har på apoteket? Er dermatolog säger att det inte är skillnad på kroppskrämer och ansiktskrämer. Detta gäller väl då era produkter? Andra märken har mer finmolekylära ingredienser med signalsubstanser.

/Malin

Hej

Vår hemsida har en "Fråga Doktorn"-tjänst som service för patienter som har frågor gällande torr hud, eksem och psoriasis. Vi tillhandahåller läkemedelsregistrerade mjukgörare med dokumenterat mjukgörande och skyddande egenskaper. Propylenglykol som finns i t ex Propyless har dokumenterat fuktighetsbevarande egenskaper och även viss antimikrobiell effekt mot bakterier och svampar som finns naturligt på huden. Propyless kan användas både på kroppen och i ansiktet.

Det finns många icke-läkemedelsregistrerade mjukgörare att köpa och om du har frågor gällande deras finmolekulära ingredienser är det bästa att du kontaktar de företag som tillhandahåller dessa mjukgörare. Har du besvär av torr hud rekommenderar jag att du kontaktar din husläkare för konsultation.

Med vänlig hälsning

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 20 augusti, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: