Ange ditt sökord

Annons:

Fråga angående åderbråck

Jag har en fråga angående åderbråck. Jag har ett åderbråck på benet som är ca. 25-30 cm långt och då jag anstränger benet kan det bukta ut upp mot en cm. Jag lider inte fysikskt av det, men dock oerhört mycke psykiskt.
Jag har haft detta i 10 år och fick det antagligen när jag började jobba och stod upp många timmar i sträck. Jag har provat stödstrumpor men de har inte hjälpt det minsta.
Har hört mig för hos läkare för att få ta bort det, men det enda svafret jag får är att man måste lida just fysikt av det. Men p.g.a att jag lider så oerhört mycke psykiskt av det så jag har inte kunnat ha shorts, kjol eller klänning på mig på 10 år, undrar jag om mna inte skulle kunna få operera bort det p.g.a detta? S.M (kvinna29år)

Man har blivit klart mera restriktiv till operation av åderbråck, varicer, över tid. På sextio- och sjuttiotalen var det ganska enkelt att få det genomfört, varför man nog opererade på lite för lätta indikationer. Har man uttalade besvär går det att få det gjort även idag. Lider man psykiskt av sina besvär kan man ju ta kontakt med en psykolog eller psykiatriker för att i så fall få en remiss för åtgärdande av psykiska eller psykologiska skäl. En annan möjlighet är förstås att kontakta en privatklinik för att höra om man kan få det gjort och vad det i så fall skulle kosta.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur undviker jag fästingbett?

Förra året köpte vi sommarhus och vi upplever att vi har en hel del fästingar i området. Vi är TBE-vaccinerade men det löser ju inte betten. Min fråga är därför – hur undviker vi bäst att få bett?

Hud & Hår

Hur hög SPF behöver jag ha?

Hur hög SPF bör man använda för att garantera att man är skyddad hela sommaren?

Hud & Hår

Är det skadligt med fotmask?

Jag skulle vilja använda en exfolierande fotmask för mina torra fötter så de är lena och fina lagom till sommaren. Jag har dock läst recensioner som menar att det skadar fötterna i längden, är detta sant? Vad skulle jag i så fall kunna använda istället?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: