Ange ditt sökord

Annons:

Fråga angående åderbråck

Jag har en fråga angående åderbråck. Jag har ett åderbråck på benet som är ca. 25-30 cm långt och då jag anstränger benet kan det bukta ut upp mot en cm. Jag lider inte fysikskt av det, men dock oerhört mycke psykiskt.
Jag har haft detta i 10 år och fick det antagligen när jag började jobba och stod upp många timmar i sträck. Jag har provat stödstrumpor men de har inte hjälpt det minsta.
Har hört mig för hos läkare för att få ta bort det, men det enda svafret jag får är att man måste lida just fysikt av det. Men p.g.a att jag lider så oerhört mycke psykiskt av det så jag har inte kunnat ha shorts, kjol eller klänning på mig på 10 år, undrar jag om mna inte skulle kunna få operera bort det p.g.a detta? S.M (kvinna29år)

Man har blivit klart mera restriktiv till operation av åderbråck, varicer, över tid. På sextio- och sjuttiotalen var det ganska enkelt att få det genomfört, varför man nog opererade på lite för lätta indikationer. Har man uttalade besvär går det att få det gjort även idag. Lider man psykiskt av sina besvär kan man ju ta kontakt med en psykolog eller psykiatriker för att i så fall få en remiss för åtgärdande av psykiska eller psykologiska skäl. En annan möjlighet är förstås att kontakta en privatklinik för att höra om man kan få det gjort och vad det i så fall skulle kosta.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!