Ange ditt sökord

Annons:

Fråga angående åderbråck

Jag har en fråga angående åderbråck. Jag har ett åderbråck på benet som är ca. 25-30 cm långt och då jag anstränger benet kan det bukta ut upp mot en cm. Jag lider inte fysikskt av det, men dock oerhört mycke psykiskt.
Jag har haft detta i 10 år och fick det antagligen när jag började jobba och stod upp många timmar i sträck. Jag har provat stödstrumpor men de har inte hjälpt det minsta.
Har hört mig för hos läkare för att få ta bort det, men det enda svafret jag får är att man måste lida just fysikt av det. Men p.g.a att jag lider så oerhört mycke psykiskt av det så jag har inte kunnat ha shorts, kjol eller klänning på mig på 10 år, undrar jag om mna inte skulle kunna få operera bort det p.g.a detta? S.M (kvinna29år)

Man har blivit klart mera restriktiv till operation av åderbråck, varicer, över tid. På sextio- och sjuttiotalen var det ganska enkelt att få det genomfört, varför man nog opererade på lite för lätta indikationer. Har man uttalade besvär går det att få det gjort även idag. Lider man psykiskt av sina besvär kan man ju ta kontakt med en psykolog eller psykiatriker för att i så fall få en remiss för åtgärdande av psykiska eller psykologiska skäl. En annan möjlighet är förstås att kontakta en privatklinik för att höra om man kan få det gjort och vad det i så fall skulle kosta.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Ansiktskräm mot torr hud

Jag är en 22 årig tjej som efter många års besvär äntligen blivit av med min eländiga acne. Jag har så långt som jag kan minnas varit på jakt efter rätt hudvårdsprodukter och hittade tillslut en ansiktstvätt som funkar utmärkt för just rengöring. Problemet är bara att jag blir så torr, och därför söker jag nu en ansiktskräm. Vill helst inte använda mig utav feta ansiktskrämer, har du tips på någon tunn men återfuktande ansiktskräm?

Hud & Hår

Produkter för torr hårbotten

Nu börjar kylan närma sig vilket för mig innebär torr hårbotten. I och med att jag tidigare haft komplikationer med hyn så är jag varsam med att använda mig utav allergivänliga hårprodukter. Produkterna har funkat bra, men jag behöver tips på återfuktande produkter för hårvård som specifikt lindrar detta besvär.

Hud & Hår

Varfyllt sår

Hej, Jag har ett litet sår (ca 3-4 mm diameter) som sitter långt bak i ljumsken (i princip utanför yttre blygdläppen, men fortfarande i ljumsken) som inte vill läka. Jag har haft det i cirka 6 månader. Av och till läker det ihop, men sedan så blir det en liten varfyllnad och den spricker och så börjar det om igen. Runtomkring sårhålan är det ganska förhårdnat under huden. Jag är säker på att det inte är någon sexuellt överförbar sjukdom! Några tips? Ska jag söka vård, antibiotika?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.