Ange ditt sökord

Annons:

Flagnar på kinden

Sedan 3-4 månader har jag blivit jättetorr och flagar på ena kinden. Det är inga stora flagor men om man tittar nära så ser det vitt och väldigt torrt ut. Nu har jag fått några små torra fläckar på andra kinden också. Vid nåt enstaka tillfälle har det kliat lite. Det torra försvinner om jag smörjer med vanlig hudkräm, men efter några timmar är det lika torrt igen. I vanliga fall har jag ganska fet hy i ansiktet så det här känns inte normalt. Vad kan det vara? Jag har Crohns sjukdom, kan det ha nåt samband? Jag äter medicinerna Asacol och Puri-nethol och funderar på om det kan vara en biverkning av dem, men Asacol har jag ätit i flera år och Puri-nethol i över ett år så eventuella biverkningar borde väl ha kommit långt tidigare isåfall? Bör jag låta en hudläkare titta på det? Jenny, 35 år

Din beskrivning låter torrt eksemaktig och alls inte som en läkemedelsbiverkan. Om detta fortsätter kommande höst och vinter tycker jag du skall visa upp det och i så fall helst en hudläkare.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Ansiktskräm mot torr hud

Jag är en 22 årig tjej som efter många års besvär äntligen blivit av med min eländiga acne. Jag har så långt som jag kan minnas varit på jakt efter rätt hudvårdsprodukter och hittade tillslut en ansiktstvätt som funkar utmärkt för just rengöring. Problemet är bara att jag blir så torr, och därför söker jag nu en ansiktskräm. Vill helst inte använda mig utav feta ansiktskrämer, har du tips på någon tunn men återfuktande ansiktskräm?

Hud & Hår

Produkter för torr hårbotten

Nu börjar kylan närma sig vilket för mig innebär torr hårbotten. I och med att jag tidigare haft komplikationer med hyn så är jag varsam med att använda mig utav allergivänliga hårprodukter. Produkterna har funkat bra, men jag behöver tips på återfuktande produkter för hårvård som specifikt lindrar detta besvär.

Hud & Hår

Varfyllt sår

Hej, Jag har ett litet sår (ca 3-4 mm diameter) som sitter långt bak i ljumsken (i princip utanför yttre blygdläppen, men fortfarande i ljumsken) som inte vill läka. Jag har haft det i cirka 6 månader. Av och till läker det ihop, men sedan så blir det en liten varfyllnad och den spricker och så börjar det om igen. Runtomkring sårhålan är det ganska förhårdnat under huden. Jag är säker på att det inte är någon sexuellt överförbar sjukdom! Några tips? Ska jag söka vård, antibiotika?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.