Ange ditt sökord

Annons:

Flagnar på kinden

Sedan 3-4 månader har jag blivit jättetorr och flagar på ena kinden. Det är inga stora flagor men om man tittar nära så ser det vitt och väldigt torrt ut. Nu har jag fått några små torra fläckar på andra kinden också. Vid nåt enstaka tillfälle har det kliat lite. Det torra försvinner om jag smörjer med vanlig hudkräm, men efter några timmar är det lika torrt igen. I vanliga fall har jag ganska fet hy i ansiktet så det här känns inte normalt. Vad kan det vara? Jag har Crohns sjukdom, kan det ha nåt samband? Jag äter medicinerna Asacol och Puri-nethol och funderar på om det kan vara en biverkning av dem, men Asacol har jag ätit i flera år och Puri-nethol i över ett år så eventuella biverkningar borde väl ha kommit långt tidigare isåfall? Bör jag låta en hudläkare titta på det? Jenny, 35 år

Din beskrivning låter torrt eksemaktig och alls inte som en läkemedelsbiverkan. Om detta fortsätter kommande höst och vinter tycker jag du skall visa upp det och i så fall helst en hudläkare.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur undviker jag myggbett?

Jag får väldigt lätt myggbett under somrarna och har testat alla möjliga myggmedel och sprayer men jag känner inte att de fungerar riktigt. Finns det något annat som jag skulle kunna testa?

Hud & Hår

Hur undviker jag fästingbett?

Förra året köpte vi sommarhus och vi upplever att vi har en hel del fästingar i området. Vi är TBE-vaccinerade men det löser ju inte betten. Min fråga är därför – hur undviker vi bäst att få bett?

Hud & Hår

Hur hög SPF behöver jag ha?

Hur hög SPF bör man använda för att garantera att man är skyddad hela sommaren?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: