Ange ditt sökord

Annons:

Flagnar på kinden

Sedan 3-4 månader har jag blivit jättetorr och flagar på ena kinden. Det är inga stora flagor men om man tittar nära så ser det vitt och väldigt torrt ut. Nu har jag fått några små torra fläckar på andra kinden också. Vid nåt enstaka tillfälle har det kliat lite. Det torra försvinner om jag smörjer med vanlig hudkräm, men efter några timmar är det lika torrt igen. I vanliga fall har jag ganska fet hy i ansiktet så det här känns inte normalt. Vad kan det vara? Jag har Crohns sjukdom, kan det ha nåt samband? Jag äter medicinerna Asacol och Puri-nethol och funderar på om det kan vara en biverkning av dem, men Asacol har jag ätit i flera år och Puri-nethol i över ett år så eventuella biverkningar borde väl ha kommit långt tidigare isåfall? Bör jag låta en hudläkare titta på det? Jenny, 35 år

Din beskrivning låter torrt eksemaktig och alls inte som en läkemedelsbiverkan. Om detta fortsätter kommande höst och vinter tycker jag du skall visa upp det och i så fall helst en hudläkare.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Rodnad på låret

Hej! Min fru har fått en märklig rodnad, lite blåtonad, i huden. Den sträcker sig runt hela överdelen av låret på ett ben. Kliar inte och gör inte ont. Hon upptäckte det första gången i somras och det har sedan dess blivit starkare i färgen och ökat i storlek. Vad kan det vara, borrelia?

Hud & Hår

Finns det något bra smink som fungerar för känslig hy?

Finns det något bra smink som fungerar för känslig hy? Har nästan slutat sminka mig helt på grund av att min hy bara blir irriterad. Även om jag inte känner ett större behov av det till vardags, hade det varit skönt att ha produkter som verkligen fungerar när jag väl vill sminka mig.

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!

Gratis nyhetsbrev

Få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.