Ange ditt sökord

Annons:

Flagnar på kinden

Sedan 3-4 månader har jag blivit jättetorr och flagar på ena kinden. Det är inga stora flagor men om man tittar nära så ser det vitt och väldigt torrt ut. Nu har jag fått några små torra fläckar på andra kinden också. Vid nåt enstaka tillfälle har det kliat lite. Det torra försvinner om jag smörjer med vanlig hudkräm, men efter några timmar är det lika torrt igen. I vanliga fall har jag ganska fet hy i ansiktet så det här känns inte normalt. Vad kan det vara? Jag har Crohns sjukdom, kan det ha nåt samband? Jag äter medicinerna Asacol och Puri-nethol och funderar på om det kan vara en biverkning av dem, men Asacol har jag ätit i flera år och Puri-nethol i över ett år så eventuella biverkningar borde väl ha kommit långt tidigare isåfall? Bör jag låta en hudläkare titta på det? Jenny, 35 år

Din beskrivning låter torrt eksemaktig och alls inte som en läkemedelsbiverkan. Om detta fortsätter kommande höst och vinter tycker jag du skall visa upp det och i så fall helst en hudläkare.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Vilken SPF ska jag använda?

Jag är väldigt fräknig och ljus i hyn och har under sommaren lätt att bränna mig, snart kommer ju solen fram och jag undrar när man egentligen ska börja använda solskydd? Och vilken SPF är bäst för min hudtyp?

Hud & Hår

Vilken handsprit är bäst?

I detta konstiga coronaår har jag blivit en flitig användare av handsprit, men när jag ska köpa handsprit på apoteket känns det som en djungel av olika märken, ofta med olika konsistenser. Är det någon skillnad på effektivitet på olika handspritssorter?

Hud & Hår

Ärr i ansiktet blir rött av solen

Jag är en man på 30 år och var för några år sen med om en olycka och har sedan dess fått mindre ärr i ansiktet, så fort solen tittar fram blir ärret rött och bränns lätt, även vid svag sol. Vad kan jag göra för att ta hand om ärret på ett bra sätt?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: