Ange ditt sökord

Annons:

Flagnar på kinden

Sedan 3-4 månader har jag blivit jättetorr och flagar på ena kinden. Det är inga stora flagor men om man tittar nära så ser det vitt och väldigt torrt ut. Nu har jag fått några små torra fläckar på andra kinden också. Vid nåt enstaka tillfälle har det kliat lite. Det torra försvinner om jag smörjer med vanlig hudkräm, men efter några timmar är det lika torrt igen. I vanliga fall har jag ganska fet hy i ansiktet så det här känns inte normalt. Vad kan det vara? Jag har Crohns sjukdom, kan det ha nåt samband? Jag äter medicinerna Asacol och Puri-nethol och funderar på om det kan vara en biverkning av dem, men Asacol har jag ätit i flera år och Puri-nethol i över ett år så eventuella biverkningar borde väl ha kommit långt tidigare isåfall? Bör jag låta en hudläkare titta på det? Jenny, 35 år

Din beskrivning låter torrt eksemaktig och alls inte som en läkemedelsbiverkan. Om detta fortsätter kommande höst och vinter tycker jag du skall visa upp det och i så fall helst en hudläkare.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Hud & Hår

Hur undviker jag soleksem under resan?

Äntligen kan jag få resa utomlands igen, var så länge sen! Jag har inte har vistats speciellt mycket i den starka solen de senaste två åren och vill därför inte riskera att bränna mig. Jag har även tidigare fått soleksem emellanåt, trots att jag smörjer in mig med solkräm med SPF 30. Hur kan jag undvika att få soleksem? Och hur kan jag hjälpa huden att återhämta sig på bästa sätt efter solen?

Hud & Hår

Tips på produkter för känslig hud?

Jag får under vintermånaderna väldigt torr hud, både i ansiktet och på kroppen. Jag har testat många olika ansiktskrämer och bodylotions men har inte hittat något som riktigt fungerar. Jag har ganska känslig hud och tål inte krämer som har för mycket parfym i sig. Har du några tips på vad som skulle kunna hjälpa?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: