Ange ditt sökord

Annons:

Fläckvist håravfall

Har länge haft torr, fjällig hårbotten som behandlas framgångsrikt med cortisonlösning i kombination med Fungoral schampo. Om jag inte gör det blir hårbotten mjällig och kliar. Nu har jag fått 5-6 små kala fläckar som är 1 cm i diameter. Det verkar börja med någon sorts infektion som blir röd och öm. Sedan faller håret av runt- och i den röda infektionen som oftast bara ligger under huden. Håret faller inte bara av slumpvis utan föregås alltid av en svullen, ömmande rodnad. Fick en kal fläck tidigare som började med en infektion och håret återkom efter tömmande av "bölden" hos allmänläkare. Håravfallet har inget samband med behandling med cortison eller Fungoral så vitt jag kan bedöma.

Undrar vad detta kan vara för något?

Det finns en relativt ovanlig hårsjukdom som har de symtom du beskriver med infektion i hårsäckarna som leder till håravfall. Detta har precis som du påpekar inget samband med det seborroiska eksem som du också har utan du har drabbats av två olika hudsjukdomar i hårbotten. Med tanke på att detta är en rätt ovanlig diagnos det jag misstänker du har, bör du vända dig till en hudspecialist.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 26 maj, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur undviker jag fästingbett?

Förra året köpte vi sommarhus och vi upplever att vi har en hel del fästingar i området. Vi är TBE-vaccinerade men det löser ju inte betten. Min fråga är därför – hur undviker vi bäst att få bett?

Hud & Hår

Hur hög SPF behöver jag ha?

Hur hög SPF bör man använda för att garantera att man är skyddad hela sommaren?

Hud & Hår

Är det skadligt med fotmask?

Jag skulle vilja använda en exfolierande fotmask för mina torra fötter så de är lena och fina lagom till sommaren. Jag har dock läst recensioner som menar att det skadar fötterna i längden, är detta sant? Vad skulle jag i så fall kunna använda istället?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: