Ange ditt sökord

Annons:

Fläckvist håravfall

Har länge haft torr, fjällig hårbotten som behandlas framgångsrikt med cortisonlösning i kombination med Fungoral schampo. Om jag inte gör det blir hårbotten mjällig och kliar. Nu har jag fått 5-6 små kala fläckar som är 1 cm i diameter. Det verkar börja med någon sorts infektion som blir röd och öm. Sedan faller håret av runt- och i den röda infektionen som oftast bara ligger under huden. Håret faller inte bara av slumpvis utan föregås alltid av en svullen, ömmande rodnad. Fick en kal fläck tidigare som började med en infektion och håret återkom efter tömmande av “bölden” hos allmänläkare. Håravfallet har inget samband med behandling med cortison eller Fungoral så vitt jag kan bedöma.

Undrar vad detta kan vara för något?

Det finns en relativt ovanlig hårsjukdom som har de symtom du beskriver med infektion i hårsäckarna som leder till håravfall. Detta har precis som du påpekar inget samband med det seborroiska eksem som du också har utan du har drabbats av två olika hudsjukdomar i hårbotten. Med tanke på att detta är en rätt ovanlig diagnos det jag misstänker du har, bör du vända dig till en hudspecialist.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 26 maj, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: