Ange ditt sökord

Annons:

Fläckiga områden

Hej!

Jag har frågor om mina eksem. Jag har haft atopiska eksem sedan jag var mycket liten. Nu är jag 17 år gammal och de har inte försvunnit än. Jag har vissa områden av huden på armar, axlar, rygg och mage som är extremt torra och röda. Det kliar fruktansvärt. De försvinner en och en, men det kommer upp nya hela tiden. När ett sådant parti försvunnit är det som återstår ett vitt fält, som en piggmentfläck. Jag har väldigt många nu och de verkar inte försvinna. Jag kan inte med att visa mina armar eller min rygg och det blir problematiskt nu under sommaren… Kan man göra något så fläckarna försvinner? Är det ärr? Kan jag vara i solen?

Tack!

Svar till signaturen Selma
De här vita fläckarna som du beskriver är mycket vanliga hos patienter med atopiskt eksem och de orskas av ett kvarstående låggradigt eksem. De går alltid bort så småningom. Du kan skynda på läkningen genom att smörja mycket med mjukgörande och försöka sola litet försiktigt.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 28 maj, 2002 Publicerad: 28 maj, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: