Ange ditt sökord

Annons:

Fläckar i ansiktet

Fick för drygt ett år sen en fläck på ena kinden ca 0,5 x 1,0 cm med lite rodnade färg. Den kliade lite, sen har det blivit fler fläckar på olika ställen i ansiktet. Man ser dem inte ordentligt förrän man tittar närmare i en spegel i bra ljus. De kliar och bränner. Det känns obehagligt när det sprider sig. Hade ganska mycket acne som tonåring, och har fortfarande ganska fet hy och lite pormaskar. Även fast hyn är fet känns den stram.

Hej!
Det är svårt att säga vad detta är utan att undersöka dig. Röda fläckar som kliar är oftast eksem. Då kan man pröva receptfri hydrokortisonkräm några dagar och mjukgörade kräm om huden känns torr. Om det inte går över får du söka en läkare.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 23 mars, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!