Ange ditt sökord

Annons:

Finns det några livsmedel jag bör undvika för att inte få fler finnar eller har du några andra tips?

Hej. Jag är en kille som alltid haft problem med huden i ansiktet. Den är känslig och jag får lätt finnar, speciellt när jag rakar mig eller under de månader då solen inte är så stark. Jag har ätit tetralycal som har fungerat utmärkt med då och då kan det ändå komma fram någon enstaka böld som tar dagar innan de försvinner. Jag undrar om det finns vissa livsmedel man bör undvika som kan medföra att det blir fler finnar samt om det finns annat man kan äta för att bli av med finnarna. Tack!

Din beskrivning talar för att du har en lite envis akne. Påverkan av kosten kan vi avföra från dagordningen, det löser inga problem (inte vitamin B5 heller). Det du behöver är fortsatt aknebehandling och den får du utforma tillsammans med din doktor. Du kanske behöver en antibiotikakur ytterligare. Men det är lika viktigt med lokalbehandling och den skall sen fortsätta lång tid efter tablettbehandlingen är avslutad.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!