Ange ditt sökord

Annons:

Finns det hopp även mot enstaka finnar?

Hej!

Min läkare har gjort bedömningen att jag inte behöver gå hos honom längre då min acne blivit så bra. Hade ett rejält acneutbrott för ett år sedan. Alla de finnarna består nu av röda märken och huden är lite ojämn. Inga djupa hålor. Läkaren sa att de röda märkena kommer försvinna och han trodde att ojämnheten också skulle göra det men han vågade inte lova det. Jag får dock fortfarande enstaka finnar men det är bara ett fåtal. Nu till min fråga. Om den ojämna huden inte försvinner kan jag då fixa till det fastän jag får dessa enstaka små finnar. Jag kommer ju antagligen alltid ha några enstaka finnar och det kan jag leva med bara ojämnheterna försvinner. Lite trist om jag inte kan fixa till min hud bara för dessa enstaka finnar. Ser bara huden slät ut igen och jag får dessa enstaka finnar så är jag helt nöjd men att ha dessa ojämnheter kvar är inte så kul.

Jag förmodar att du tänker på hudslipning. Den aktiva aknen bör ha läkt men enstaka finnar kan nog accepteras. Man provslipar ett litet område och väntar sedan 3-4 månader och ser om resultat blev bra.
Ofta bleknar rodnad och ojämnheter kan försvinna spontant.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: