Ange ditt sökord

Annons:

Finnar/bölder

Hej Dr Linde!

Jag är 20 år och äter minipiller och har gjort det i 3 år. Innan och under menstrationen får jag stora finnar liknande inflamerade bölder som man inte kan klämma. Visserlilgen brukar jag bara få en sådan finne men det gör att jag inte kan gå till jobbet ibland. När jag inte har mens har jag sällan finnar. Vad kan jag göra? Finns det p-piller som hjälper? Får inte äta vanliga för min pappa har haft blodpropp. Eller kan jag stryka på Stioxyl när jag känner att bölden är på väg? Detta är jättejobbigt för mig för jag kan ju inte va sjuk från jobbet varje gång bölden uppstår? Vad kan jag göra för att hindra bölderna? MVH

Svar till Izabellah
Då du har besvär mest kring mens skulle nog lokalbehandling kunna hjälpa, men då bör du ha detta regelbundet. Möjligen att Dalacin lotion skulle vara bästa alternativ att pröva. Då din far haft blodpropp kan du INTE byta till Diane som är ett p-piller som hjälper mot finnar.
Att stryka på Stioxyl när finnen redan är där hjälper föga.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 7 september, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: