Ange ditt sökord

Annons:

Farligt att använda mjällschampo under en längre tid?

Hej! Jag har nu haft mjälleksem i ca 3-4 år. Har testat det mesta mot detta. Det som hjälpt mig bäst är Selukosschampo med selendisulfid. Otroligt nog har det gjort mig 100% mjäll- och eksemfri i hårbotten, och det har även dämpat utslagen i ansiktet. Brukar använda det ca 1 gång i veckan. Nu undrar jag om det kan vara skadligt på något sätt att använda ett sådant schampo under en längre tid? Framtida håravfall etc?
MVH Erik

Hej!
Jag har inte kunnat hitta några uppgifter om kontaktallergier eller andra reaktioner mot Selukosschampo. Håravfall är inte troligt. Det är bra att du använder det såpass sällan eftersom det innehåller flera komponenter som skulle kunna bli irriterande för hårbotten om man använder det för ofta. Det låter som om du hittat en bra behandling!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 16 december, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!