Ange ditt sökord

Annons:

Förvärrande effekt av Differin

Hej!

Jag har fått recept på Differin och har snart använt krämen i en vecka. På de områden jag behandlar med Differin har jag noterat ökad finnproduktion. Jag har vid ett flertal tillfällen läst att aknemediciner med A-vitamin kan ge den effekten, men jag är inte säker på om jag bara är nere en en svacka eller om det faktiskt är så att Differinen börjat verka. Om så är fallet, vad beror den ökade mängden finnar vid A-vitamintillskott på och hur lång tid kan jag tänkas behöva vänta innan den negativa trenden ändrar riktning? Behöver jag verkligen vänta fyra-sex veckor innan det börjar bli bättre eller kommer det ske stegvis ju längre tid som går?
Mvh David

Hej! Det är ganska vanligt med viss "försämring" av acnen i början av behandling med a-vitaminsyra, det anses bero på att pormaskarna kommer fram. Det brukar ta minst 4 veckor innan man ser positiv effekt.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 7 april, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: