Ange ditt sökord

Annons:

Förstörd/sämre hud efter semestern?

Hej. För ca 1,5 år sedan var jag på Gran Canaria och var oförsiktig i solen, brände mig. Jag tror att ungefär sedan dess, sedan jag kommit hem, har min hud inte varit sig lik. Jag flagnar ibland, huden blir torr först o sedan röd. Jag kan inte längre sola och bli brun på samma sätt utan min hud börjar flagna istället, även fast jag kanske bara solat 20 minuter. Måste använda lotion osv nuförtiden, men det hjälper inget vidare. Har jag förstört min hud för resten av livet? eller går det här över med tiden?

Hej!
Det framgår inte om du tidigare har tålt solen bra och kunnat bli brun direkt. UV-ljuset så nära ekvatorn är mycket starkare än här hemma. Det är inte ovanligt att soleksem börjar i samband med en sådan solresa som du beskriver, och det går oftast inte över med tiden. Det enda du kan göra nu är att vara försiktig i solen och inte bränna dig. Var i skuggan under de timmar då UV-ljuset är som starkast (11-15 ca), ha kläder på och stark solskyddsfaktor om du måste vara i solen.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 21 juni, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!